Εθελοντές

Ο Αδέσποτος Πλανήτης μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!!!

Ο Αδέσποτος Πλανήτης, όπως και κάθε πολύτεκνη οικογένεια (150 μουρίτσες, ζωή να έχουνε), έχει πολλές ανάγκες κάθε μέρα. Δυστυχώς, οι ενεργοί εθελοντές, αυτοί που προσφέρουν στα φατσάκια μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι λίγοι. Πολλές φορές, είτε επειδή δεν έχουμε χρόνο, είτε επειδή δεν έχουμε χρήματα, είτε επειδή είμαστε μακριά, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. ΛΑΘΟΣ! Δείτε τι ανάγκες έχει η ομάδα και διαλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο…

  • Οικονομική ενίσχυση, είτε όποτε μπορείτε, είτε στα πλαίσια των εικονικών υιοθεσιών. Μην ξεχνάτε, ότι κάθε μήνα τα έξοδα των παιδιών είναι πολλά : τροφές, αποπαρασίτωση, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες. Όποιος έχει ακόμα και έναν σκύλο σπίτι του, καταλαβαίνει πολύ καλά για τα ποσά που μιλάμε. Φανταστείτε να είχατε 150 τέτοιες φατσούλες να φροντίζετε !!! Χρεοκοπία…
  • Μεταφορές : Ο Αδέσποτος Πλανήτης δυστυχώς δεν διαθέτει αυτοκίνητο. Επομένως, η μεταφορά των «κατοίκων» του στο γιατρό ή η επέμβασή του σε έκτακτα περιστατικά για να σώσει κάποιο ζωάκι, είναι τρομερά δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Αν είστε οδηγός και μπορείτε να μας διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας, μπορείτε κυριολεκτικά να σώσετε ζωές.
  • Φιλοξενίες : αν είστε πολλές ώρες στο σπίτι και θέλετε παρέα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να μας βοηθήσετε. Πολλές από τις φατσούλες μας χρειάζονται φιλοξενία, είτε επειδή κάνουν κάποια θεραπεία, είτε επειδή είναι μεγάλες σε ηλικία και δεν αντέχουν τα πολλά κρύα και τις πολλές ζέστες. Αν είστε έμπειρος σκυλογονιός μπορείτε να φιλοξενήσετε κάποιο από τα σκυλάκια μας προκειμένου να το προετοιμάσετε με εντατικά «ιδιαίτερα» μαθήματα για να συνηθίζει την ζωή μέσα σε ένα σπίτι και να είναι έτοιμο για μια πετυχημένη υιοθεσία.
  • Βόλτες και περιποίηση : Δεν έχετε δικό σας σπίτι ; Λείπετε πολλές ώρες στη δουλειά, αλλά απολαμβάνετε τις βόλτες στην εξοχή ; Ε, και για εσάς υπάρχει κάτι. Πάρτε με το λουρί κάποια από τις ομορφιές μας και κάντε της μια μεγάλη βόλτα στα βουνά και στα λαγκάδια της περιοχής. Δυστυχώς – ή ευτυχώς- τα σκυλάκια μας δεν έχουν συνηθίσει να βγαίνουν έτσι βόλτα, αφού είναι πολύ ανεξάρτητα σαν χαρακτήρες και πηγαίνουν μόνα τους βολτίτσες. Αν δεν είστε και τόσο αθλητικός τύπος, μπορείτε να αναλάβετε την περιποίησή τους. Χτενίστε τα και κάντε τα κουκλάκια για να τα προωθήσουμε πιο εύκολα !
  • Καθαριότητα και κατασκευές στον χώρο του Αδέσποτου Πλανήτη : Οι συνθήκες στον χώρο μας είναι πολύ δύσκολες. Η μοναδική υποδομή που υπάρχει είναι μια απλή περίφραξη και σπιτάκια. Μας λείπουν υπόστεγα, ενώ η έλλειψη ρεύματος καθιστά πολύ δύσκολες τις κατασκευές, αλλά και την καθαριότητα του χώρου. Πάρτε σφυριά, κατσαβίδια, γάντια ή σακούλες σκουπιδιών και βοηθήστε να κάνουμε τον χώρο παλατάκι.
  • Προώθηση των σκύλων μας για υιοθεσία : Είστε χωρίς αμάξι, χωρίς λεφτά και κολλημένοι σε ένα γραφείο όλη μέρα, μπροστα από έναν υπολογιστή ; Ε, ακόμα και τότε μπορείτε να βοηθήσετε και μάλιστα πολύ. Αναλάβετε να προωθείτε συστηματικά κάποια από τις φατσούλες μας σε συγκεκριμένες φιλοζωικές ομάδες κάθε 2-3 μέρες μέχρι να βρει το σπιτάκι που της αξίζει.

Για όλους υπάρχει δουλίτσα !!!