Πολιτική Υιοθεσίας

Θυμηθείτε:

Για το καλύτερο αποτέλεσμα μια υιοθεσίας είναι σημαντικό να βρεθεί ο κατάλληλος σκύλος για την κάθε οικογένεια ή άτομο. Εμείς σαν αδέσποτος πλανήτης δίνουμε πολύ βάση σε αυτό το κομμάτι γι’ αυτό και ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διαδικασία. Παρακαλούμε πολύ σκεφτείτε καλά τι σκύλο ψάχνεται και ποιος θα ήταν ο κατάλληλος για εσάς και την οικογένειά σας.

Κάθε υιοθεσία εξετάζεται ξεχωριστά. Κάποια ζώα μπορεί να μην αποδειχθούν κατάλληλα για εσάς, σε αυτήν την περίπτωση η υιοθεσία δεν θα προχωρήσει.

Κάποια από τα ζώα που έχουμε υπό την προστασία μας έχουν περάσει δύσκολες στιγμές γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι το επόμενο τους σπίτι θα είναι το παντοτινό τους.

Σκέψου το καλά πριν υιοθετήσεις. Το να μοιράζεσαι την ζωή σου με ένα ζώο συντροφιάς έχει πάρα πολλά οφέλη ,όμως μόνο αν είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις κάποιες ευθύνες.

Προϋποθέσεις υιοθεσίας:

(Όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις αποσκοπούν στο να βρούμε τα καλύτερα σπίτια για τα ζωάκια μας.)

Όλα μας τα ζώα θα δοθούν στειρωμένα και πλήρως εμβολιασμένα.

Για την παροχή μόνιμης ταυτοποίησης όλα μας τα ζώα θα δοθούν τσιπαρισμένα. Ο αριθμός του microchip σας δοθεί κατά τη διάρκεια της υιοθεσίας. Παρακαλούμε να γίνει η καταγραφή του microchip πριν την άφιξή σας.

Για την υιοθεσία δεν υπάρχει απολύτως καμία χρέωση. Ζητούμε από τους νέους κηδεμόνες μονάχα να καλύψουν τα έξοδα αποστολής του ζώου .Εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι αιματολογικές εξετάσεις αν είναι απαραίτητες , το κλουβί πτήσης καθώς και τα εισιτήρια.

Θα πρέπει να είστε 18 χρονών και άνω. Ο στόχος μας είναι το συγκεκριμένο ζώο να είναι ιδανικό για όλα τα μέλη της οικογένειας γι’ αυτό η απόφαση θα πρέπει να παρθεί από κοινού.

Σε περίπτωση που νοικιάζετε το σπίτι θα πρέπει να έχετε γραπτή άδεια από τους ιδιοκτήτες πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία υιοθεσίας. Εάν έχετε αυλή θα πρέπει να είναι περιφραγμένη από όλες τις πλευρές .

Μπορεί να υπάρξουν επισκέψεις ώστε να διασφαλίσουμε την ευζωία του ζώου. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προταθούν κάποιες αλλαγές/συμβουλές για την καλύτερη συμβίωση.

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα ζώο ενώ έχετε ήδη και άλλα, θα πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά με τον χαρακτήρα τους ή ότι άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε έτσι ώστε να σας προτείνουμε το σωστό σκύλο

Ο εγκλεισμός του ζώου σε κλουβί απαγορεύεται .Εάν κάποιος ενδιαφερόμενος προς υιοθεσία έχει σκοπό να προβεί σε αυτήν την ενέργεια θα απορριφθεί κατευθείαν.

Ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιεί πάντα λουρί στον σκύλο όταν βρίσκονται εκτός του χώρου διαμονής.

Δεν:

-Δίνουμε ζώα σε άτομα που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν για κυνήγι ή φύλαξη
-Σε άτομα που λείπουν πάρα πολλές ώρες από το σπίτι με αποτέλεσμα ο σκύλος να μην έχει σχεδόν καμία επαφή σε κοινωνικό επίπεδο. Σκυλιά που μένουν έξω ή πάρα πολλές ώρες μόνα τους τείνουν να γαβγίζουν περισσότερο ,να προσπαθούν να αποδράσουν ,να κάνουν ζημιές και γενικότερα να αποκτούν ανεπιθύμητες συνήθειες-συμπεριφορά. Εάν ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη ζώο κάτω από αυτές τις συνθήκες θα απορρίπτεται κατευθείαν

Άλλα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψιν:

Ως ο νέος κηδεμόνας ενός ζώου έχεις την υποχρέωση να φροντίζεις τόσο για την υγεία του όσο και για την ευζωία του. Μετά την ολοκλήρωση της υιοθεσίας τα κτηνιατρικά έξοδα τα αναλαμβάνει ο καινούργιος ιδιοκτήτης.

Όταν φτάσει το ζώο στο νέο του σπίτι θα βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία τακτικά έτσι ώστε να σιγουρέψουμε κατά πόσο προσαρμόστηκε το κατοικίδιο στην νέα του ζωή ή αν υπάρχει κάποια επιπλοκή .

Εάν είστε σε περίοδο μετακόμισης θα ήταν προτιμότερο η υιοθεσία να γίνει αφού έχετε τακτοποιηθεί έτσι ώστε το νέο σας κατοικίδιο να προσαρμοστεί πιο εύκολα.