Ο Αδέσποτος Πλανήτης μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!!!

Ο Αδέσποτος Πλανήτης, όπως και κάθε πολύτεκνη οικογένεια (150 μουρίτσες, ζωή να έχουνε), έχει πολλές ανάγκες κάθε μέρα. Δυστυχώς, οι ενεργοί εθελοντές, αυτοί που προσφέρουν στα φατσάκια μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι λίγοι. Πολλές φορές, είτε επειδή δεν έχουμε χρόνο, είτε επειδή είμαστε μακριά, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Κι όμως! Μπορείς να βοηθήσεις ακόμα και από τον καναπέ σου! Δες τι ανάγκες έχει η ομάδα μας και αν θέλεις να βοηθήσεις διάλεξε τι σου ταιριάζει περισσότερο…

  • Οικονομική ενίσχυση: Και φυσικά δεν μιλάμε για οικονομική ενίσχυση από εσένα . Μιλάμε για την βοήθειά σου ώστε να συγκεντρώνουμε χορηγίες ή να διεκπεραιώνουμε δράσεις που θα φέρουν χρήματα στην ομάδα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα μεγάλα κόστη φροντίδας και συντήρησης των σκυλιών και γατιών μας (τροφές, αποπαρασίτωση, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες).
  • Μεταφορές: Αν και στα μελλοντικά πλάνα μας είναι να αποκτήσουμε, δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν διαθέτουμε αυτοκίνητο. Επομένως, η μεταφορά των «κατοίκων» μας στο γιατρό ή η επέμβασή μας σε έκτακτα περιστατικά για να σώσουμε κάποιο ζωάκι, είναι τρομερά δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Αν είσαι οδηγός και μπορείς να μας διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σου, μπορείς κυριολεκτικά να σώσεις ζωές.
  • Φιλοξενίες: αν είσαι πολλές ώρες στο σπίτι και θέλεις παρέα, μπορούμε να σε βοηθήσουμε και να μας βοηθήσεις. Πολλές από τις φατσούλες μας χρειάζονται φιλοξενία, είτε επειδή κάνουν κάποια θεραπεία, είτε επειδή είναι μεγάλες σε ηλικία και δεν αντέχουν τα πολλά κρύα και τις πολλές ζέστες. Φυσικά θέλουμε στο μέλλον να αποκτήσουμε ένα οργανωμένο κλειστό και κλιματιζόμενο χώρο αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί πολλά χρήματα που προς το παρόν δεν είναι έχουμε. Γι’ αυτό η προσφορά προσωρινής εθελοντικής φιλοξενίας είναι σημαντική.
  • Βόλτες και περιποίηση: Δεν έχεις δικό σου σπίτι; Λείπεις πολλές ώρες στη δουλειά, αλλά απολαμβάνεις τις βόλτες στην εξοχή; Σου βρήκαμε την λύση. Πάρε με το λουρί κάποια από τις ομορφιές μας και κάνε της μια μεγάλη βόλτα στα βουνά και στα λαγκάδια της περιοχής. Αν δεν είσαι και τόσο αθλητικός τύπος, μπορείς να αναλάβετε την περιποίησή τους. Χτενίσέ τα και κάνε τα κουκλάκια για να τα προωθήσουμε πιο εύκολα! Η ενασχόληση με τα σκυλάκια δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα θα σε κάνει να νιώσεις. Τύφλα να έχουν οι ψυχολόγοι.
  • Καθαριότητα και κατασκευές: Οι συνθήκες στον χώρο μας είναι πολύ δύσκολες. Η μοναδική υποδομή που υπάρχει είναι μια απλή περίφραξη και σπιτάκια. Μας λείπουν υπόστεγα, ενώ η έλλειψη ρεύματος καθιστά πολύ δύσκολες τις κατασκευές, αλλά και την καθαριότητα του χώρου. Πάρτε σφυριά, κατσαβίδια, γάντια ή σακούλες σκουπιδιών και βοηθήστε να κάνουμε τον χώρο παλατάκι.
  • Marketing & Administration: Όσο και αν δεν είναι προφανές, υπάρχει αρκετή δουλειά γραφείου. Η προώθηση για υιοθεσία, η καταγραφή των φαρμάκων και των θεραπειών για κάθε σκυλάκι ή γατάκι, η συγγραφή κειμένων για να μπούνε στο site η μεταφράσεις κειμένων σε άλλες γλώσσες είναι δουλειές που γίνονται από τον υπολογιστή. Επίσης οι γνώσεις σε θέματα Marketing μπορεί να μας φανούν χρήσιμες προκειμένου να συγκεντρώνουμε τα απαιτούμενα κονδύλια για να υλοποιούμε τις υποχρεώσεις μας.

Φυσικά όλα αυτά είναι οι βασικές μας ανάγκες. Ο καθένας, ανάλογα με τις γνώσεις και τις ικανότητές του μπορεί να προτείνει τις δικές του ιδέες προκειμένου να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στο έργο μας. Οποιαδήποτε εθελοντική συμμετοχή μνημονεύεται στην ιστοσελίδα μας και ευχαρίστως παρέχουμε και συστατικές επιστολές που ενδεχομένως θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στην πραγματικής σας εργασία. Φυσικά, και πρακτικές από φοιτητές είναι ευπρόσδεκτες από οποιονδήποτε κλάδο.

Αν σε ενδιαφέρει να γίνεις ενεργός εθελοντής στον Αδέσποτο πλανήτη μπες στην φόρμα επικοινωνίας μας, γράψε το ονοματεπώνυμό σου και το e-mail σου. Στο θέμα γράψε: Θέλω να γίνω εθελοντής και στο μήνυμα γράψε σε ποιον τομέα θα ήθελες να βοηθήσεις καθώς και το τηλέφωνό σου για να επικοινωνήσουμε μαζί σου.