Σκύλος στο αυτοκίνητο; 7 συμβουλές ασφαλείας!

Όσοι από εμάς έχουμε σκύλους, όταν πηγαίνουμε κάποια βόλτα ή κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο φροντίζουμε να τους έχουμε μαζί μας. Για να δούμε κάποιες συμβουλές ασφαλείας.

Ζώνη ασκαλείας σκύλος αυτοκίνητο

1. Χρησιμοποιείτε πάντοτε ζώνες ασφαλείας και ιμάντες ασφαλείας που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σύγκρουσης, που είναι προσαρτημένα στο σύστημα ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου. Αυτά θα μπορούσαν να σώσουν όχι μόνο τις ζωές των σκυλιών σας, αλλά και τη δική σας. Δεν θέλετε ένα σκυλί στην αγκαλιά σας ενώ προσπαθείτε να κάνετε ελιγμούς κατά τη διάρκεια μιας πιθανής κατάστασης ατυχήματος, ούτε θέλετε ένα ιπτάμενο σκυλί που πέφτει επάνω σάς ή στο παρμπρίζ σε περίπτωση ατυχήματος. Η ασφαλής στερέωση των νεογνών σας χρησιμοποιώντας μια άθραυστη ζώνη ασφαλείας είναι ουσιαστικής σημασίας.

2. Εάν το κουτάβι σας είναι συνηθισμένο να οδηγεί μπροστά, παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ… Κλειδωμένο με ζώνη.

σκύλος μπροστινό κάθισμα αυτοκίνητο

3. Αξιολογήστε την κατάσταση του αερόσακου σας. Τα παλαιότερα μοντέλα μπορεί να μην τα έχουν. Νεότερα μοντέλα μπορεί να έχουν αυτά που δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Τα τελευταία μοντέλα διαθέτουν διακόπτες ενεργοποίησης / απενεργοποίησης ή απενεργοποιούνται αυτόματα όταν δεν υπάρχει βάρος στο κάθισμα. Τι βάρος όμως είναι αυτό ξέρετε; Αν όχι μάθετε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αν το σκυλάκι σας είναι πολύ μικρόσωμα μετακινήστε το στο πίσω κάθισμα.

4. Όταν μεταφέρετε ένα μικρό σκυλάκι στο πίσω κάθισμα, τοποθετήστε ένα ανυψωμένο κάθισμα στο κέντρο. Το κέντρο του πίσω καθίσματος είναι το ασφαλέστερο μέρος για το κουτάβι σας σε περίπτωση σύγκρουσης. Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα που έχετε επιλέξει περιλαμβάνει την επιλογή να το ασφαλίσετε στη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.

σκύλος προστατευτικό κάλυμα αυτοκίνητο

5. Ένα μεσαίου ή μεγαλύτερου μεγέθους σκυλί πρέπει πάντα να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα κατά προτίμηση σε μια «πλατφόρμα» που έχει διπλωθεί πίσω από εσάς. Αυτό το μέτρο ασφαλείας θα κρατήσει το φιλαράκο να προσπαθεί να έρθει μπροστά, να παρεμβαίνει στη συγκέντρωσή σας ή την ικανότητά σας να βλέπετε μπροστά και να ελέγχετε το όχημα.

6. Θυμηθείτε ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς που βλέπουν οι γιατροί των κατοικίδιων μας ξένα αντικείμενα στα μάτια των σκύλων μας. Παρά την χαρά που παίρνει το σκυλί σας όταν έχει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, για την ασφάλειά του θα πρέπει να κρατάτε τα παράθυρα κλειστά ή τουλάχιστον ελάχιστα ανοιχτά, για να προστατέψετε τα μάτια τους από τραυματισμούς.

7. Τέλος, ψάξτε για χαλαρά αντικείμενα στην περιοχή καμπίνας του αυτοκινήτου. Οτιδήποτε αρκετά βαρύ για να προκαλέσει βλάβη θα πρέπει να τοποθετηθεί στο δάπεδο όπου είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν σε επαφή με το κουτάβι σας.

Καλό ταξίδι!

Υ.Γ. Θα σας πρότεινα να γίνετε μέλη του αδέσποτου πλανήτη μπας και μπορέσουμε να σώσουμε και να περιθάλψουμε κι άλλα αδεσποτάκια που μας έχουν ανάγκη. Είναι εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.