Adopt

Βρες που σου ταιριάζει

Μάθε την διαδικασία της υιοθεσίας

Βασικός στόχος της ομάδας του Αδέσποτου Πλανήτη είναι να βρει σπιτάκι σε κάθε σκύλο και γάτα που φιλοξενεί και περιθάλπει. Η παραμονή των ζώων στο χώρο μας πρέπει να είναι προσωρινή, καθώς κάθε ζωάκι χρειάζεται τη δική του οικογένεια που θα το φροντίζει και θα το αγαπά μέχρι το τέλος της ζωής του.

Όλα τα ζώα του Αδέσποτου Πλανήτη δίνονται για υιοθεσία στειρωμένα, εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα και έχοντας κάνει ιατρικές εξετάσεις. Σε περίπτωση που το ζώο έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς, ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος εκ των προτέρων και καθοδηγείται για τον τρόπο φροντίδας του.

Πάντα υπογράφεται συμβόλαιο υιοθεσίας, όπου ο ενδιαφερόμενος δεσμεύεται να φροντίζει για την ευζωία του ζώου σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Ο Αδέσποτος Πλανήτης δεν δίνει σκυλιά για αναπαραγωγή, φύλακες ή κυνήγι.

Υιοθεσίες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μόνο στις περιπτώσεις όπου υπάρχει δυνατότητα συνεχούς ελέγχου του ενδιαφερόμενου και των συνθηκών διαβίωσης του ζώου από φιλοζωικό σωματείο (του εξωτερικού) της περιοχής,  με το οποίο υπάρχει ταύτιση φιλοσοφίας και τρόπου λειτουργίας.

Διαδικασία υιοθεσίας: 

  1. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε πάρει την απόφαση να υιοθετήσετε ένα ζώο μετά από ώριμη σκέψη και λαμβάνοντας υπόψη σας όλες τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή σας. Αν είστε 100% σίγουροι και  έτοιμοι να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να προσφέρετε ποιότητα ζωής στο ζωάκι σας, όποια δυσκολία και αν εμφανιστεί στην πορεία των χρόνων, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας. 
  2. Καθίστε και σκεφτείτε ποιο ζώο θα ταίριαζε στην οικογένειά σας.  Το μέγεθος και η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι πάντα το καλύτερο κριτήριο για να επιλέξετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Δείτε τον τρόπο ζωής σας και τον χαρακτήρα σας. Σκεφτείτε την συμπεριφορά που θα θέλατε να είχε το ζωάκι σας έτσι ώστε να ζείτε μαζί αρμονικά και ευτυχισμένοι. Μπορεί ένα κουτάβι να είναι πολύ χαριτωμένο στις φωτογραφίες, θέλει όμως μεγάλη υπομονή και προσπάθεια μέχρι να μάθει τους κανόνες του σπιτιού σας. 
  3. Μόλις έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο μυαλό σας για το ζώο που θα θέλατε να υιοθετήσετε, μπείτε στη σελίδα μας και δείτε τις αγγελίες. Ξεχωρίστε αυτά που νομίζετε ότι θα θέλατε να γνωρίσετε περισσότερο. Μην διστάσετε να μας στείλετε όποιες ερωτήσεις έχετε σχετικά με αυτά. Είμαστε στη διάθεσή σας πάντα (στο τηλέφωνο, στο email μας και στη σελίδα μας στο Facebook). Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο ζωάκι θα ήταν το ιδανικό για εσάς, απλά στείλτε μας τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει και θα σας βοηθήσουμε εμείς. 
  4. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της ομάδας στο  Facebook για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να μιλήσουμε για τη διαδικασία της υιοθεσίας. Μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα μας τους όρους του συμβολαίου και το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης που πρόκειται να συμπληρώσετε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
  5. Κανονίζεται συνάντηση στο χώρο μας προκειμένου να γνωρίσετε από κοντά το ζωάκι για το οποίο ενδιαφέρεστε. Μπορεί να είναι αναγκαίες ή να επιθυμείτε περισσότερες από μια επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι όντως η επιλογή σας είναι σωστή. Μπορεί επίσης να κριθεί αναγκαία μια επίσκεψη στο χώρο σας για να ελεγχθεί η καταλληλότητά του (πχ αν υπάρχει αυλή με χαμηλή περίφραξη και σκέφτεστε να υιοθετήσετε σκυλάκι που έχει την τάση να πηδάει από περιφράξεις) 
  6. Σας στέλνουμε τα συμβόλαια και την υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας, τα οποία καλείστε να συμπληρώσετε και να επικυρώσετε (για το γνήσιο της υπογραφής) σε αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ. Οι επικυρώσεις γίνονται σε 2 αντίτυπα για κάθε ένα έγγραφο (το ένα το κρατάει ο νέος κηδεμόνας και το άλλο ο Αδέσποτος Πλανήτης) 
  7. Μόλις ετοιμαστούν τα συμβόλαια κανονίζουμε ραντεβού για να παραλάβετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Η συνάντηση μπορεί να γίνει σε κτηνιατρείο, στο χώρο μας ή στο σπίτι σας, ανάλογα με τις συνθήκες.
  8. Είμαστε ΠΑΝΤΑ στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.