Ο σκύλος μου στη θάλασσα και ο κλασικός που μου κάνει παρατήρηση

Είμαστε πλέον μέσα στον Αύγουστο και όσοι από εμάς έχουμε σκύλο (και τον έχουμε σαν μέλος της οικογένειάς μας) ψάχνουμε παραλίες με όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο ώστε να μπορέσουμε να χαρούμε την θάλασσα μαζί του. Και φυσικά πάντα θα βρεθεί κάποιος να μας χαλάσει τη διάθεση. Κάτι τέτοιο μου (ξανά) συνέβη το προηγούμενο Σάββατο.

Πρώτη φορά σκυλογονιός; Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι…

Μόλις φέρατε ένα καινούριο κουταβάκι στο σπίτι σας. Μπράβοοοο!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε (αν για πρώτη φορά έχετε σκυλάκι) τί χαρά που θα σας φέρνει για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια! Ξέρετε όμως πώς να χειριστείτε την νέα κατάσταση;

Άπαχα κατοικίδια ζουν περισσότερο!

Το 2001, μια μελέτη δεκατεσσάρων ετών σε Labrador Retrievers απέδειξε ότι η διατήρηση της ιδανικής κατάστασης σώματος των σκύλων επέκτεινε τη διάρκεια ζωής τους κατά 15%, η οποία μεταφράστηκε σε σχεδόν δύο χρόνια.

Χώρος διαμονής

Από τη στιγμή που έχουμε τον χώρο επόμενο στάδιο είναι να φτιάξουμε τους χώρους διαμονής των σκύλων. Κλουβιά που πρέπει να φτιαχτούν και δέντρα που πρέπει να φυτευτούν.

Περίφραξη

Δεδομένου ότι είμαστε σε συζητήσεις προκειμένου να μεταφερθούμε σε νέα πιο μεγάλη έκταση πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις εγκαταστάσεις. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η περίφραξη της έκτασης αυτής. Τόσο με συρματόπλεγμα όσο και με φυτά.