Ο βασικός σκοπός του αδέσποτου πλανήτη είναι η διάσωση, η περίθαλψη και η ευημερία των τετράποδων αδέσποτων φίλων μας. Όλο αυτά τα χρόνια μια μικρή ομάδα εθελοντών με τεράστιες θυσίες καταφέραμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Οι εποχές όμως αλλάζουν και έτσι και εμείς θέλουμε να πάμε τον αδέσποτο πλανήτη ένα βήμα παρακάτω. Όλο και περισσότερος κόσμος αποκτάει ή θέλει να αποκτήσει κάποιο κατοικίδιο. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ελλοχεύει όμως και κινδύνους. Αυξάνεται η πιθανότητα να μείνουν περισσότερα ζωάκια αδέσποτα.

Έτσι θέλουμε, εκτός από τους βασικούς μας στόχους, να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να μην αφήνει τα κατοικίδιά του, να τα στειρώνει να μην τα αφήνει να λερώνουν τους κοινόχρηστους χώρους, να υιοθετεί αδέσποτα αντί να αγοράζει κατοικίδια και πολλά άλλα.

Επίσης θέλουμε να φτιάξουμε μια κοινότητα η οποία να μεταδίδει τις ιδέες μας αυτές. Αλλά για να πετύχει μια τέτοια κοινότητα τον στόχο της και προασπίσει την συνοχή της θα πρέπει τα μέλη της να έχουν κάτι να κερδίσουν, συναισθηματικά αλλά και όχι μόνο. Γι’ αυτό μέσα από διάφορες δράσεις προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτούς που συμμετέχουν στην ομάδα μας και θέλουμε να βλέπουμε τα μέλη μας να αλληλοβοηθιούνται. Το μότο μας είναι ότι όλα τα μέλη μας πρέπει να είναι χαρούμενα και ικανοποιημένα από την συμμετοχή τους στην ομάδα μας έτσι ώστε οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι να είναι τα αδέσποτα τετραποδάκια μας.